Montagehandleiding Fotobehang met een vlies-achterzijde NW van www.Nikkel-art.be

Fotobehang met een vlies-achterzijde NW

Fotobehang met een vlies-achterzijde NW – Stucco NW, Sand NW, Smooth NW

 

Voorbereiding van de wand:

De juiste voorbereiding van de ondergrond voor de installatie van het behang is het belangrijkst en voorwaarde voor een goed eindresultaat. Daarom dient dit buitengewoon zorgvuldig te worden gedaan.

– Het voorbereide oppervlak dient schoon, droog te zijn, met lage absorptie, glad en vrij van stof en resten van pigmenten die in het behang kunnen trekken.

– Verwijder oud behang. Oude verflagen die de muur gedeeltelijk of geheel bedekken en het doordringen van de lijm in de ondergrond kunnen bemoeilijken, dienen verwijderd te worden.

– Alle beschadigingen, krassen en ongelijkheden dienen opgevuld te worden en vervolgens geschuurd te worden met worden met schuurpapier. Hierna dient dit gereinigd te worden met water en ontvettingsmiddel.

– Bij te absorberende of poreuze wanden (ook bij droog lijstwerk en gipsplaten) is het nodig om een grondlaag toe te passen. Voor het aanbrengen van de grondlaag dient u te testen of het gebruikte middel intrekt en niet op de oppervlakte van de wand als laag achterblijft.

– Als het niet duidelijk is of de wand een grondlaag nodig heeft, dient deze preventief aangebracht te worden.

– Gestuukte wanden: controleer voor het plakken van het behang of het oppervlak droog is.

– Eventueel kunnen bij pas gepleisterde wanden de bases die hierin aanwezig kunnen zijn geneutraliseerd worden met een grondlaag.

– Bij wanden die eerder geschilderd zijn met emulsieverf dient op het wandoppervlak waar het behang geplakt gaat worden met behulp van een penseel of een rol een dunne laag behanglijm te worden aangebracht. Wacht vervolgens tot de wand geheel droog is. Deze behandeling zorgt ervoor dat de lijm niet te snel in de wand trekt, wat ervoor zorgt dat de ligging van het behang verbeterd kan worden en golven en luchtbellen tegengegaan kunnen worden.

Lees ook:  Foto op aluminium vergelijken: diverse foto’s

– Plak geen behang op nat oppervlak. Wacht totdat de wanden geheel droog zijn. Wanneer u dit niet doet, riskeert u dat de hechting van de lijm vermindert en schimmel ontstaat.

 

Voorbereiding van het fotobehang:

Voor het plakken dient u de staat van het fotobehang te controleren.

Leg voor de beoordeling van de staat van het behang en om te zijn of dit aan de verwachtingen voldoet de stroken naast elkaar op een droge en schone ondergrond met de opdruk naar boven. Als het behang uit een aantal vlakken bestaat, controleer dan of het patroon klopt, of de kleur of gewicht van de verschillende fragmenten op de verbindingen niet verschilt.

 

Lijmen:

Lijm komt op de wand. Gebruik “Perfax Roll-on” of “Perfax Roll-on magic”

1. Begin het behangen met het plannen van de ligging van de behangvlakken op de wand (het wordt aanbevolen om van raam naar deur te behangen). Zet daarna een lijn (met potlood) voor de rand voor het plaatsen van het eerste vlak behang. Het is belangrijk om deze lijnen nauwkeurig te zetten. Dit voorkomt eventuele problemen met het eventuele verschijnen van reeds geplakte stroken.

2. Loodlijn uitzetten, zodat de baan ca. 15 mm. Door de beginhoek wordt geplakt. Banen snijden op wandhoogte + 5 cm i.v.m. overmaat om eventueel verloop van vloer en plafond op te vangen. Bij het eventueel nummeren van de banen, alleen een zwart grafiet potlood gebruiken.

Lees ook:  Foto op Hout - fantastisch effect!

3. Breng gelijkmatig een laag lijm op de wand aan met een rol of penseel. Breng de lijm systematisch aan zodat deze niet opdroogt voordat het behang aangebracht wordt. Best op een oppervlak dat iets groter is dan het aangebrachte behang.

4. Na het aanbrengen van de baan, deze met een rubber rol vlak strijken in verticale richting.

5. Geheel afhankelijk van de print, de volgende baan overlappend aanbrengen. Alle randen worden professioneel gesneden en dienen 15 mm te overlappen. Dit betekent dat elk volgend stuk behang 15 mm over het eerder aangebrachte stuk komt. Let op: wanneer behang precies naast elkaar wordt gelegd, klopt het patroon niet.

6. Bij overlappend, met behulp van een dunne stanleymes, het materiaal in het midden van de overlapping dubbel doorsnijden.

7. Snij de naad langs een stalen liniaal of een spatel, waarbij het mes in de snede moet blijven als u de liniaal of spatel naar beneden beweegt. LET OP: niet in de ondergrond snijden omdat daardoor naderhand de naden kunnen gaan openstaan.

8. De bovenste strook valt er vanzelf af, de onderste strook verwijderen. Voor u de naad sluit, de ondergrond bij de naad nog even nalopen met een kwast lijm.

9. Verwijder overmatige lijm met een vochtige en schone spons. Doe dit na het aanbrengen van elke strook behang, zodat de lijm niet opdroogt. Wrijf in geen geval meerdere keren over dezelfde plek en gebruik geen chemische reinigingsmiddelen. De drogende lijm kan het oppervlak van het behang beschadigen.

10. Overmaat bij plafond en plint verwijderen met spatel en stanleymes. Het mes in de snede houden en de spatel verplaatsen.

Lees ook:  Muurstickers woonkamer: voeg persoonlijkheid toe aan je ruimte

LET OP: Denk eraan dat elke print in beperkte mate bestand is tegen mechanische slijtage. Nikkel – Art garandeert passende kwaliteit van het product, maar heeft geen invloed op de omstandigheden en wijze waarop dit gebruikt wordt. Nikkel – Art is niet aansprakelijk voor het werk van de Ontwerper en Uitvoerder.

 

 

LET OP: Geheel afhankelijk van de print, de volgende baan overlappend aanbrengen. Alle randen worden professioneel gesneden en dienen 15 mm te overlappen. Dit betekent dat elk volgend stuk behang 15 mm over het eerder aangebrachte stuk komt. Let op: wanneer behang precies naast elkaar wordt gelegd, klopt het patroon niet.

Basisinstructie

1. De ondergrond moet droog, schoon, stevig, absorberend en glad zijn.
Breedte van de baan op de muur merken en loden.
5. Overtollige lijm onmiddellijk met een vochtige spons
of doek verwijderen.
2. met de wandlijmtechniek zonder weektijd aanbrengen. 6. De hoeken worden afgewerkt met een behangmes
en een breekmes of met een schaar.
3. Bij overlappend gedrukte behangstroken de witte randen in droge toestand
tot het motief afsnijden. Dan de banen tegen de muur waar de overlapping
is op elkaar afstemmen. Voor een zuivere naadvorming moet een dubbele
naad worden gelegd.
7. Na de verlijming van het motief moeten de banen
over het gehele oppervlak met een natte
doek worden gestreken.
4. Aandrukken van de behangbaan met een schuimrubberrol. 8. Bij latere renovaties kan het behang droog worden afgetrokken,
zonder sporen na te laten.

http://www.nikkel-art.be/content/13-fotobehang-met-een-vlies-achterzijde-NW